Followers

DECO DOORGIFT BOXES IN PROGRESS

assalam chanteks,
penat jugak ok nak settlekan deco utk +-1k white boxes ni...
oh, ingat lagi tak di mana aku dapat boxes super bajet ini? sila la scroll dan telek2 post aku sebelum2 ini tentang Doorgift Boxes atau email aje la kat aku fadilah_b at yahoo dot com.

dah lama jugak la peram kotak2 ni sbb mmg dah beli awal2 dari duluuuuuuuuuuuuuu lagi.. mana dpt idea nak cari kotak ni? inspired by a fren yg dah kawen in November 2010... ok cite tak penting... meh la tengok decodecodeco white boxes ku ini...











ayuhhhhhhhhhhh

















taraaaaaaaaaaaaaaa...!!!








pandangan atas

pandangan depan


simple ajes kan... bajet pun sikit. so usaha kena lebih la kan...
ok, hajat asalnya nak buat satu design aje.. tapi oleh kerana tuan punya badan bersifat tidak berapa penyabar dan cepat bosan, maka macam2 style la pulak nak diteraiiiii...


yang ini guna wrapping paper aje...
 yang dengan design wrapping paper ni ada 2 jenis wrapping paper la pulak... satu yg silver gini, satu style lagik guna wrapping paper yg kalerful stripes sket... TIPS: carik la wrapping paper yg bercorak stripes atau boxes atau bercorak geometri tetap untuk memudahkan kita nak potong/gunting kertas2 itu... tapi percaya la, ape jugak corak wrapping paper ni, mesti akan nampak chanteksss.... bila kita yakin, mesti sume jadik...

ok yg ini pun guna macam wrapping paper jugak tapi yg ni tekstur dia mcm dah kena lipat2 (sumpah tak tau ape jenis kertas gini.... asal berkenan, belasah beli aje..)
 oh, lagi satu, jika tidak berjumpa dengan kertas pembalut hadiah yg berkenan di hati di kedai2 alat tulis, acu try tengok dekat kedai2 jual ribbon & peralatan kawen2 ni... sbb mostly yg berkenan di mata aku jumpa di kedai2 gini laaa...

weeeeeeeeeee i likeeeeee
dan yg ini my feveret!!!
bunga tu tak tau la ape nama dia kan tapi i have about 300pcs bunga ni... kawan baikku Tina memberikannya... dia beli bunga ni kat Bali.. asalnya nak digunakan untuk doorgift kawen2 dia yg telah berlangsung 2 tahun lepas.. at last, tak guna.. so, dia serahkan kepadaku untuk buat la apa2 yg patut...
rasanya patut sangat letak bunga ni kat kotak ni.. mcm live tros kotak putih ini...

sebenarnya ada lagi dua design yg aku buat... oh, tidak buat berseorangan ye.. telah dibantu oleh adik-beradik...

satu design guna Doily Paper - yg jugak pernah aku post kat blog ni... pasal doorgift deco.. try la carik sbb penulis blog ini agak pemalas ye...
dan lagik satu aku letak fabric poodle flower.. pada yg tak tau, try la google.. buat poodle flower tu sungguh mudah.. just perlukan kegigihan sket la kan...

oh dan mana dapat sticker tu? gigih sangat nak design & print sendiri?
aku mendapatkan sticker bersaiz 1.5inches itu dari Love D Heart.

1000pcs = RM150.00

so akui tempah 1.2k pcs. tempah lebih sket utk back up la kot... hikhik

gile penyabar la diorang ni... 
sepanjang menghasilkan sticker yg nak mengikut citarasa perantin perempuan ini, rasanya ada 10 kali kot aku dok tukar itu ini, ini tak kena itu tak kena... nak gini, tak nak gitu.... huruf nak gini, nak kaler gitu,, kaler yg tu mcm gelap sgt.. blablabla...
dan masa dealing pasal sticker chomel ni la baru aku dpt detect bahawasanya aku ni adakalanya cerewet jugak la kan.. tapi turn out alhamdulillah... simple & sweet - macam apa yang aku nak...

nak kawen pun skali je kot.. sbb tu la kita kena pastikan sume benda menepati apa yang kita nak... tak salah kot kan menggunakan hak kita untuk hasil yg memberangsangkan... dan aku telah mendapat hasil yg chomellll!!!!

lihatlah....


source: Love D Heart
dan itulah hasilnya....

berurusan dgn diorang ni senang aje.. wpun aku ni mcm banyak lak kerenah, tapi diorang rilek aje.. bila nak tukar itu ini, kejap je diorang amend/adjust...
owh, delivery juga cepat...
arini bayo, esok dah sampai...
ok, sila la tengok lagik page diorang untuk lihat design dan design dan design
TQ TAGS + BOXES + KAD KAWEN
oh dan jugak jar....

tengok la sampai pening macam aku...

sekain terima kasih...

oh, nanti design yg lain tu aku try la post.. sbb tadi tak sempat nak snap gambo...

p/s: OV tak dpt2 lagikkk

18 perempuan chanteks:

  ms rumet

July 4, 2011 at 8:40 AM

chantek la dyll...

  Syima Syaz

July 4, 2011 at 8:50 AM

huuu....cantik2 deco doorgift awak....
saya cuma hangat2 taik ayam je...=(

  ~ NANA ~

July 4, 2011 at 8:56 AM

alahai comelnyeee...nak satu! :P

  fitria

July 4, 2011 at 4:53 PM

cute.. gigih kan kamu ni dyll..

  e k i n ♥ y u s r i

July 4, 2011 at 4:59 PM

simple pon cantik jugak

  Our Diaries

July 4, 2011 at 6:29 PM

cantik dear

  Hidayati Farhan

July 4, 2011 at 7:10 PM

dyll, pas sekotak mai. ahaha. mmg nmpk hidup kotak tu dyll

  zimie

July 4, 2011 at 7:14 PM

cantikk nye door gift.cumel sakali.thanks dyll for the tips!!

  didieadila

July 4, 2011 at 7:22 PM

dyll cantik la..rajin nye die..huhu...

  nida-razak

July 4, 2011 at 7:32 PM

cantikla....

  Cik LaLa

July 4, 2011 at 7:33 PM

simple + cute..=)

  Cik Hazz

July 5, 2011 at 7:57 AM

sangat cantik & comels!! ;-)

  Cik Puan Nadia

July 5, 2011 at 5:57 PM

rajinnya diy kotak bebanyak. hehe. takpe, buat byk² design pun cantik, lagi menarik.

  ~ mizzAmy ~

July 11, 2011 at 7:41 PM

super kreatif!! cantik ok.

  LittleSunshine

July 12, 2011 at 1:35 AM

kreatiiffff ye ko..bgs2..teruskan usaha

  Renee Meow

July 14, 2011 at 3:37 AM

oh smart gilaa dyll... simple+cantek!! i likeee! :D

  anaztasias nora aira

July 24, 2011 at 8:53 PM

pastikan nora dapat 1 okeh hahha

  R.R.Z

July 26, 2011 at 9:41 PM

salam singgah!sunuknye tgk blogger2 yg nak kawen ni. banyak idea~ suka sgt2..

:)