Followers

MY WEDDING | BEAUTIFUL BRIDESMAIDS and bestman too.

assalam all.
hye chanteks!!!

ape ke malas benau nak menaip sekarang ni. mentang2 la cuti panjang memanjang. huhuhu. tabiat malas harus ditinggalkan secepat mungkin. tak bagus untuk kerjaya dan kehidupan.

ok masa weddingku september lalu, aku menggunakan khidmat 6 bridesmaids = 1 MOH + 5 BMs. semuanya adalah rakan2 rapat dari childhood, sekolah, terjumpa semula dan ada yg dikenali semasa telah dewasa ini.

kalau ada yang mengikuti blog ni, gambar diorang ada dalam post tentang pre-wed and with bridesmaids photobook. all the darlings are:



from left - C'THE, CT, IL, MAMA ANIE, WAI & TINA <3

thank god, diorang ni banyak sangat membantu sebelum, semasa dan selepas majlis. walaupun tina, mama anie & ct dah kawen, alhamdulillah semua pun meluangkan masa dan mencurahkan peluh dan tenaga petani mereka. huhuhuhu.

selain menjadi peneman, diorang ni jugak la tempat aku sampaikan any pesanan. perantin nak bersuara macam2 tak bole. jadi, kita guna perantara ye.

oh, busana (wahhh..) untuk my beautiful bridesmaids ni aku dapatkan di Kamdar sahaja. oh, sayalah perantin bajet tapi tetap mahu kawan2 rapat saya kelihatan gojes juga. baju diorang tu jenis kain plain cotton berpattern. biasanya kain tu orang buat kebaya kot. dan kain tu satin biasa aje. aku ni cerewet, so proses nak carik kain bridesmaids ni makan masa berbulan2 kot. nak cari jenis kain tu tak nak yg jarang je temanya. tapi nak dapatkan kaler tu yg agak sukar. so lepas bagi kain, sume perempuan gojes ni tempah sendiri la baju diorang. terima kasih kawans.


oh, lupa pulak nak memperkenalkan KIMI, his bestman. baju melayu kimi pulak kitorang beli readymade aje. sama jgk macam kaler si perawan (kah?), baju melayu kimi tu susah nau nak carik. tapi alhamdulillah, jumpa akhirnya. Kimi la paling setia temankan Falah. dari ari nak nikah, malam nikah, lepas nikah, ari kenduri sampaiiiii la malam lepas outdoor. bekerja keras dia utk kitorang. thanks kimi. ko kawen tahun depan, suruh la abou falah buat benda yg sama.


oh, dan di bawah adalah pose bersama bridesmaids yg saya suka. ini adalah di dalam kereta bomba ok. likeeeee


oh, dan hb bridesmaids juga saya DIY. paper flowers, of course!!! sangat mudah. dapatkan di daiso.

for all b2b out there, 
watak bridesmaids adalah antara yg terpenting dalam majlis. carilah bridesmaids yg terdiri dari kawan2 rapat atau keluarga terdekat yang memahami kehendak dan keperluan kamu. mereka juga harus tahu draf perjalanan majlis. jadi, mereka akan menjadi perantara yg baik di majlis kamu.

all the best!!!
mmmuuahhhsss

1 perempuan chanteks:

  Anonymous

March 20, 2013 at 10:36 PM

http://technologiesuae.com/#use xanax online fake - xanax high blood sugar