Followers

MY WEDDING | CANDY BUFFET

assalam chanteks
banyak btul benda nak review pasal kawen2...

this time nak cite sket pasal
CANDY BUFFET

ni la idaman sejak dulu. tapi sampai tak tau la nak buat camana.
dalam masa yg sama carik jugak la balang yg sesuai untuk candy buffet ni.
most of the jars i got from IKEA and SSF.
dekat IKEA, pasti la sangat murah kan and some SSF jars & plate tu beli time sale. so, kalau terasa nak buat candy buffet sendiri, mmg kena rajin carik material yg murah.

sume candies ni my sis yg sponsor. and dia jgk la selenggara buffet ni. alhamdulillah, diorang pun suke dgn idea candy buffet ni. sbb cute. and nak kena ada tenaga kerja ramai jgk untuk jaga... sbb kalau biarkan aje, mmg kalut la buffet line tu.

eh, jom tgk gambar.

simple aje kan



semua candies ni kitorang beli dekat Super Cowboy!!!
orang2 pahang kenal sgt la dengan koboi ni.
dia mmg jual sume harga borong pun.
paling penting, my sis akan cek dulu logo halal sblm beli sume candy ni haaaa... nak beri orang makan kan, beri yg elok2 la kan...

haaaa ini aqeef @ kokif. pengunjung tetap la kan candy buffet ni haaaa... anak sedara aku yg kedua.


and marshmellow ni i bought from my frens. dia jual per 900 gram. murah aje pun tak sampai rm28 gitu kecuali sekarang ni harga supplier dia dah naik la kan....

OK FEW TIPS FOR CANDY BUFFET:

*sediakan BEBERAPA ORANG tukang jaga, tukang refill skali la kan
*sediakan bag or plastic apa je la yg saiz sederhana untuk mudahkan proses bungkus. lagik beso bungkusan, lagik byk org akan ambik kan. so besederhana je ok kot. sume org merasa.
*location buffet pun harus la strategik senang org nampak
*beli candies yg byk type. eg chocolate, candy, lollipops. means tak perlu la berjenis2 coklat di situ.
*dapatkan jars/plates/bowls yg mudah diurus. lagi besar lagi bagus sbb tak perlu kita refill banyak kali.
*oh, si tukang jaga juga haruslah peramah dan mesra kanak-kanak ye.. huhuhu

ok, tu je few tips yg diambil dari pengalamanku dah dua kali buat benda alah ni.
for decorations, utk wedding aku ni, tu je termampu sebab time tu sume dah bz dz. so klu ada masa, prepare la deco ni lebih awal.

alamak, ngantuk la pulak.
nak tidolah.
babai.



9 perempuan chanteks:

  anaztasias nora aira

October 17, 2011 at 8:05 AM

kat melaka pun ada cowboys hehehe dyll inspired tol lah hehehe :)

  Hunny Kitty

October 17, 2011 at 7:31 PM

heh simple yet nais je mata memandang..habis tak semua candy2 tuh???

  dyll basri

October 17, 2011 at 7:57 PM

Sape lg nora. Pastikan ada time wedding nt.

Sya, sblm pengantin smpai, abis licin dh sume candies.

  LisaLisut

October 18, 2011 at 2:11 AM

niceeeeeeeeeeeeee :)

  Cik Zimie

October 18, 2011 at 7:01 PM

best.kalerful.suka!!:)

  cikpia

December 10, 2011 at 11:26 PM

sist, bley tak email me the details of ur friend yang jual marshmallows tu............??

intan.sofia@gmail.com

  Anonymous

March 30, 2012 at 8:42 AM

saya pn sma mcm cikpia..nk details pemborong marshmallow tu..email kt tie_8604@yahoo.com tq:)

  diana

April 25, 2014 at 11:44 PM

Assalam. lembut je kaler Candy Buffet ni. Sweet. Untuk add keceriaan kepada Candy Buffet, boleh juga tambahkan chocolate fountain dan dippings buah, marshmallow dan biskut. Cokelat dan marshmallow halal certified by jakim memang ada dijual. Memang jadi rebutan dan memori bila ada pancuran cokelat nanti :)

  my world

March 8, 2015 at 7:46 PM

slm.sy ni aida.boleh emel wahidamusa@gmail.com ada soalan nk tanya.urgent