Followers

MY WEDDING | HANDBOUQUETS

assalam chanteks
phew, beginilah jadiknya. lama beno tak menconteng di sini.
after lots of wedding preps and lot of things to do after the wedding.

marilah kita persembahkan review on my own wedding yg pertama bertajuk
HANDBOUQUETS

i hav three HB for all three events of those three days.
SOLEMNIZATION + RECEPTION + BERTANDANG

which each of them was
DIY + GIVE AWAY + DIY

inilah my HB untuk malam akad nikah yg telah aku do-it-myself
presenting.......
my fabric flowers HB

credit to Boyd Naji - my cousin

yes, made it myself.
terpikat dengan famous HB by filhshotartifact. then i browse few fabric flowers tutorial and found few types of fabric flowers. so to make it different, ape la salahnya buat different types of flowers kan,
alhamdulillah, HB ni berjaya disiapkan a few months before majlis lagi. sepatutnya kalau nak lagi cantik, harus la lagi byk kuntum. tapi larat buat 21 kuntum je. so jadik la HB lollipop gitu... hikhikhik

credit to my OP

and for the reception, it was by my beloved BBF Lyana MK. sayang ko makkkk.
HB ni sebenarnya giveaway untuk contest yg yana buat lama dulu. baik hati kan orang buat contest2 ni. it was sweet williams and i love it very much!!!
1st time tgk bunga ni masa majlis bertandang Yana. ya ampun, tak penah tgk ok tapi chomelll.

credit to my OP
 emmmmm suwittttt kannn....
penat yana dengan keadaan mabuk2 baby bawak HB tu. tunggu aku yg datang lambat kat dewan lagik.
thanks a bunch mamamamamamama.

credit to my OP

and last but not least,
my another DIY HB for majlis bertandang.
it was a felt roses HB.
senang sgt nak buat. bahan pun dari daiso je. letak manik2 sket. pastu bila dah cucuk2 nampak plk hb tu rongak, cucuk lagik plk dgn butterflies... hhehehehe taktik.. taktik...


credit to my OP
suwittt tak?
cakap la suwitttt....

after all, puas hati sgt dgn semua HB. suke sangat. jatuh chenta sgt.
(eh asyik credit to OP tapi tak review pasal OP.. nanti la ehhh)

nak review ape lagi ntah lepas ni....

11 perempuan chanteks:

  Cik Hazz

October 10, 2011 at 7:34 AM

suwweeeet sangat!! congrates Dyll, Selamat Pengantin baru. =)

  dyll basri

October 10, 2011 at 7:53 AM

Hikhikhik thanks a lot babe. Manissssssss

  LittleSunshine

October 10, 2011 at 8:14 AM

Finally ade gak entry kwen.aku rs aky akn ikut jejak lngkhmu

  Fariza

October 10, 2011 at 5:32 PM

cantiknya hb dyll. suka :)

  erin moshimoshi

October 10, 2011 at 6:06 PM

cntik dyll ... erin suke2

  Hunny Kitty

October 10, 2011 at 6:12 PM

semuanya comel macam tuannyer!

  dyll basri

October 10, 2011 at 6:22 PM

Oh korang ni. Maluuuuuu saya. Padahal dah paksa org suruh ckp suwitttttt kan. Thanks korang. Tp klu buat sndri, cantik ke buruk, mmg puas hati kannnnnn.

  choclairissa @ intan

October 10, 2011 at 6:50 PM

rajinnye die buat~

  Renee Meow

October 10, 2011 at 11:01 PM

chaanteeekkkk...terer tol buat sendrik.... lagi2 yg fabric tu.. dyll ur baju sgt chantek la..pls review baju cepat2 okeh.. :D special request dari renee.. heheheh ;p

  masmOna

October 11, 2011 at 6:17 AM

cantikkkkk dan comel =)

  LisaLisut

October 11, 2011 at 7:46 PM

semua HB cantikkkkkkkkkkkkkkkkk.my hb for tandang disaster.dasar pak andam kampung.janji fresh flower bila dtg harinya bwk daun n baby breath je?dh la tak ckp awl2.stupid.haha