Followers

DIY itu memang jimat tapi harganya adalah KEGIGIHAN

assalam chanteks...
wahhhh, sudah seinci tebalnya habuk di sini...

2 minggu tanpa kata.
tak de pe progress on my wedding.. yang light2 aje la ade nye + sekarang sedang sibuk menyibuk membantu persediaan perkahwinan sepupu my falah. haku amik tender buat hantaran babe... (gambo hantaran bajet rendah yg pernah ku post di BBF few weeks back)

memandangkan tidak mahu habiskan uwang lebih2 untuk wedding, more & more DIY mahu ditambah utk tujuan itu:

DOORGIFT DECO (20% done -kot)

PELAMIN NIKAH (paper flower sgt hot kan)
source Google

TUDUNG & VEIL (sangat teruja tengok Si Gaun Putih punya DIY)
www.sigaunputih.blogspot.com

CENTERPIECES (tin2 sudah banyak emak kumpulkan)
source: Google

PHOTOBOOTH (sudah sub-con pada one of my BFF)
source: Google

GUESTBOOK (mahu cari digital frame yang murah)
source: Google

KASUT (bahan sume dah ada - tindakan je tak jalan2 lagi)
source: Google

DESSERT TABLE (sub-con kepada my sisters)
source: Google


ROOM DECO (white + turquoise)
source: Google


seperti sedikit sahaja, tapi kuantitinya, harap maklum..
mohon pada tuhan semuanya dipermudahkan untuk kita... 
kerja2 DIY ni memang la jika dikira-kira memang insyaAllah akan menjimatkan kos kita, tapi harga yang perlu dibayar ialah - KEGIGIHAN kita!!! bukan senang kan... walaupun kadangkala benda2 ni boleh dapat di kedai yang dah siap, tapi magic touch dari jemari sendiri itu kesannya... thanks pada sume BBF yang banyak sangat kongsi idea & tak kedekut kalau kita nak buat benda yang sama... syukur sangat diperkenalkan kepada insan2 begini...

bunch of thanks jugak untuk adik beradik yg dah start tolong2... (but semalam buat alas hantaran styroform bentuk bantal tu, tapi apsal rasa mcm buruk je haku buat? hikhik)

doakan saya ye kawan2... mohon DIY ni menjadi... dan menjimatkan, juga melancarkan majlis
p/s: dah decide nak pakai BLACK!!! untuk majlis bertandang.... tadi tiba2 mummy kata, bertandang kita buat malam BBQ nak? NAKKKKKKKKKKK!!!!! (tapi suka hati family diorang la kan... tapi bestnya klu dapat kambing panggang tuuuuuu...)



14 perempuan chanteks:

  lovelyadibah

April 17, 2011 at 3:58 AM

gudluck dyll!!!:)amin2..dba doakan semuanyer dipermudahkan dan dimurahkan rezeki:)

  fati

April 17, 2011 at 4:03 AM

cant wait to see that on ur big day, darling! take care ;)

  tqahmisdar

April 17, 2011 at 6:01 AM

gudluck darling.. =)

  LisaLisut

April 17, 2011 at 7:58 AM

awww gud luck dyl! i pn akan DIY.hntrn n deko bilik je.hehe.n ya.doorgifts! :)

  n.A.d.i.R.a

April 17, 2011 at 8:07 AM

dear...haha insyaallah.semua akan berjalan dengan lancar... can wait to see your wedz...hehehe bdw... doorgift kiter sama pattern dear..hehehe

  dyll basri

April 17, 2011 at 9:06 AM

dba: thank u very much!!! ameen
fati: oh, jgn begitu. majlis simple2 sahaja... hikhik
tqah: thanks babe
lisa: lets DIY-ingggggggggggggggg
nad: betul ke nad? hikhik... box pun sama? sukeeeeeeeee.... janji jimat dan berbaloi!!!

  -theodore-

April 17, 2011 at 9:24 AM

hi dear..i'm plus size girl yg tgh dok prepare 4 my wedding this oct..i suke bace page u..mcm2 idea i dpt..nk tny la,utk photobooth tu,u subcon kat sape ek?? bole rekemenkan x..coz i mmg tgh cari org yg bole buat bende tu..tq so much..

  didieadila

April 17, 2011 at 10:22 AM

dyll!! banyaknye dah start..dd y tgl sbln lbh ni rasa macam banyak lagi tak siap! T_T

  K.I.N.A

April 17, 2011 at 5:54 PM

kegigihan & kesabaran..ayuk DIY ramai2..hehe

  dyll basri

April 18, 2011 at 1:30 AM

theodore: thanks babe!!! photobooth tu kolaborasi i ngan my gudfren... 1st time pun nak buat... kitorangn ak pakai kain je as background... gantung je macam langsir tu... klu kaler itam lagi chantek kan.... simple one tapi asal nampak sweet... hikhik..

didie: ada yg dah start, ada yg start berangan je lebih babeee..... hikhik..

KINA: absolutely!!! selain gigih, mulut jugak kena ringan mintak tolong org tolong kannn

  dyll basri

April 18, 2011 at 1:37 AM

THEODORE: babe, ade fb tak? lets join us... add me on fb - Fadilah Basri

  ~ NANA ~

April 18, 2011 at 3:19 AM

betol2 diy memerlukan kesabaran & kegighan :)

gud luck okey :)

  ~ mizzAmy ~

April 18, 2011 at 11:10 PM

good luck dear!! memang kena gigih n jgn putus asa. ;)

  nur ezqy

August 11, 2012 at 9:59 PM

3D Rose Lace CANTIK DAN MURAH!

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera...
Menjemput anda ke online shop

info boleh didapati

http://lace-rose-murah.blogspot.com/

1 Row Lace Rose dijual dengan harga RM 4.50 dan RM 5.50 / meter sempena pembukaan online shop saya
Sangat Cantik....Boleh dijahit pada tudung, baju atau gaun dan headband sicomel...BANYAK LAGI WARNA MENARIK DI LAMAN WEB SAYA