Followers

dugaan + darah manis + ingkar + hikmah

assalam chanteks..
hye... 
update tiada kaitan dgn persiapan perkahwinan.. hehehe

dugaan tengah2 bertunang ni, my falah ditimpa kemalangan kecil masa main futsal semalam (Thurs,26th May). tengah jadi goal keeper katanye, tahan bola... krakkkkkk dia dgr bunyi tulang patah...

best kan.. padan muka!!!!
kejam tak.. hikhik...
dengan satu kejadian ni, banyak sangat iktibar yg kitorang dapat...

DUGAANnya, ye lah agak susah la utk dia bergerak ke sana sini dgn tangan bersimen macam tu... tapi still degil taknak tinggal dgn mak dia. klu tka tu senang la ada org tengok, jaga makan dia..

DARAH MANISnya, ye lah darah manis kan.. jgn buat tak pasal, dah terpatah pergelangan tangan tu haaa... ish dah nak terkena kan.. tak kira darah perisa ape pun...

INGKARnya, ni part yg best cerita... 
dia kena hari khamis, rabu tu his mummy & his aunt suruh tido kat umah tok dia senang nak bincang pasal kawin2 tapi dia taknak sbb petang tu ada game futsal dia tu laaa... khamis suruh stay jugak lagi, eh dia taknak jugak lagi sbb ade another game lagik aritu... sampai his aunt kata "sebok sangat nak main bola, nanti naik pelamin sompek baru tau" - aku pun tak tau la ape maksud sompek tu tapi kot mcm tempang ke ape ke la kan... 

elok dia gi main futsal, i pun gi lepak having coffee dgn his aunt ni haaa... ngumpat2 falah sekit sebanyak, dia call bgtau ada kat klinik. blablablabla... dia kata mungkin patah.. ok, tros aku kata padan muka... hikhik.. puas hati tengok org degil dpt balasan.. tapi kesian tetap la kesian kan... tapi lain kali jgn melawan cakap org tua..
klinik tak settlekan malam tu jugak kecederaan dia tu. tapi tgh malam dia ngadu kat kawan dia sakit.. ngan aku, gile control macho cakap takde pape... eee nak lempang je rase... pagi tadi, gi x-ray, klinik suruh refer hospital... dan inilah hasilnya


tangan kena simen sampai siku.. yg patah pergelangan tangan je.. tak pe la mintak2 cepat sembuh dan HIKMAHnya, my bou dapat MC for 47 days!!!!
bukan la excited sgt dia sakit, tapi syukur la sbb dah sakit baru dapat cuti berkoyan2 mcm ni.. selama perkhidmatan, dia rekod tak penah amik MC walau sekerat hari pun haaa.... tak pe la, kita jamak la kan.. dpt tros MC lama2 so that kita bole pegi round2 settlekan hal kawen2... klu tak tu, uruskan secara solo sahaja lah kan...

ok tak de kaitan kan.. hahaha.. tolong la doakan ini org degil dgn rela hati nak lapor diri kat umah mak dia untuk proses penjagaan...
ingatkan jugak kat tunangan2 anda, jaga la diri bila buat apa pun... kena 3 bulan sebelum kawen tak pe la jugak. kot kena mcm ni sebulan sblum kawen? kena la pulak carik anduh sedondon dgn baju nikah kan... hikhikhik

5 perempuan chanteks:

  LisaLisut

May 27, 2011 at 5:36 AM

dyl..dia tak marah ke u ckp padan muke.huhuhu
kalau tunang i i ckp padan muke dia sentap+terase ok.trus senyap.cuak siut.sbb he's a lil bit sensitif cz he never said like that if happens to me.huhuhu.i ni dh la mulut lancang.haha kene jaga2 ;p

  dyll basri

May 27, 2011 at 6:53 AM

hahaha tak la ckp time dia baru ditimpa kemalangan itu... dah lepas dia dah simen, kena la bagi dia sedas... klu ckp benda btul, dia mmg senyap je, tau salah sendiri. tapi tu tak sedar diri lagik.. nak pakai baju pun terhegeh2, lagik taknak org tolong..

  lind

May 27, 2011 at 7:16 AM

kesian pon ye. lawak pon ye jugak hehe.

  Rilla

May 27, 2011 at 6:19 PM

Er...rasa macam nak gelak baca entri Dyll ni [sebab cara Dyll tulis]..tapi rasa macam tak patut pulak. Pape pun semoga Incik Falah cepat sembuh ya.

  dyll basri

May 28, 2011 at 8:03 AM

lind: dia tau org sekeliling dia pun rasa mcm u rasa.. hikhik

rilla: thanks. doa2kan ya.. moga dia tak degil sgt. hikhik