Followers

SET BAJU PENGANTIN RM800?!!!

assalam chanteks!!!
haaa baru excited pasal kain beli semalam..
tadi macam nak carik chiffon same color utk baju nikah i.. pompuan meroyan kan, biasa la ati tak tetap.. dah beli lace + satin, nak chiffon pulak...

so we hop shop to shop to find match chiffon... sampai ke kedai ketiga, JUMPA!! yeay!!! tapi dia ada 2 meter aje last... tapi aku hangkut jugak... so gigih hati ni nak carik lagi kain kaler sama kat kedai lain kot ade la kan...

sampai la ke kedai yg ke 7 dah kot, kedai ni jual byk sangat baju pengantin dah siap & ada la kurung2 moden, baju melayu veil dan macam2... so aku tny la chiffon seperti warna kuminta tu.. TIADA..

adik baik hati dan pemurah itu pulak gi promote akak, klu buat baju kat sini RM280 je... gulp!!! RM280 tu termasuk satin, lace dan tempah okeh... kalau kita  beli, baru dapat kain je dgn harga sedemikian rupa.. tapi tak bestnye kedai ni dia taknak amik kain yg kita dah beli. alasannya 'nanti klu tailor kitorang tersilap potong ke ape, mana la nak cari ganti'
ok, tak pe takpe... 
"saya dah beli kainlah"

aku ni kan hati dah goyah, geram jugak sbb murah... pastu tauke kedai tu namanya pak ngah cucuk2 lagik... "baju macam ni (sambil tunjuk satu dress perantin) RM450 aje.. siap dengan manik skali"
"kalau nak ambik yg kita dah siap ni pun bole, klu nak ukur badan pun bole"
"adik, klu kita sewa, bayar, hangus macam tu je. klu kita buat sendiri, bole simpan, puas ati, tak pun lepas tu jual balik"
"haaa yg set depan sana tu (tunjuk kat patung depan kedai dia) RM800 je"
haaaa pasrt RM800 tu aku paling tak bole blah... RM800 tu termasuk:

dress bride + veil
set groom siap ngan tanjak + keris + sampin

aiyoh!!!!
sangat murah ok...
untuk sedapkan hati sendiri, aku kata, nanti la balik saya fikir balik...

tunang berimej OKU aku tu pun mcm nyokong sgt pak ngah tu.. ish, bakar2 pulak.. tapi lepas kuat kedai dia kata 'tak pe la, kain kita dah beli, kita pun tak survey temerloh market pun..."
tapi dia ada sambungan lagi ye
"tapi i tengok, kaler2 kat kedai tu macam KG skit" 

so, tak pe la...
tak ralat..
tapi ada jugak kaler lawa2.. andai terkena dgn tema kita, pasti la lebih melonjak kan...

oh, utk pengetahuan anda semua, kedai tu terletak di TEMERLOH BANDAR IKAN PATIN aje ye...
menurut tauke kedai tu lagik, bridal mmg byk tempah kat dia je..
ada sampai bridal kat Terengganu pun tempah kat dia.. apetah lagi bridal2 temerloh dan pahang... dia siap tunjuk buku tempahan dan aku percaya pada bukti itu...

so, kesimpulan yg aku dpt, 
tempah kat kedai tu mmg murah, tapi mungkin tak kena dgn taste aku atau tak terjumpa kaler yg aku berkenan tapi klu ada kawan2 yg teringin, aku rekemen la kedai ni.. kot tak buat lagi la baju perantin kan...

ok, taknak fikir.. tetap nak tmpah dengan designer aku itu..
dan sekarang nak hunt for chiffon idaman itu!!!

3 perempuan chanteks:

  Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

May 31, 2011 at 12:26 AM

hehe~ ok la tu. maera sandin dulu, cume sewa aje. rm450 siap baju lelaki,samping,tanjak. lgpun pakai sekali aje.. =)

  kisah aku

May 31, 2011 at 2:12 AM

hehhehe..tgugat!

  e k i n ♥ y u s r i

May 31, 2011 at 5:06 PM

sy pon sewa jerk