Followers

Kain Nikah dan Sanding saya!!!!

assalam chanteks,
ok sekarang tersedar bahawa jika tiada progress tentang perkahwinan, maka tiadalah ape yg nak dipostkan di blog la sgt ni kan...

ok, sempena alam ria cuti sekolah ni, aku pun alam ria kuarkan duit to settle kawen2 things la kan.. since sume perantin yg nak kawin sedang2 date aku dah siap baju nikah, dah ada baju sanding pun, maka aku pun baru terhegeh2 mencari itu sume... baru cari kain aje ok...

since Falah pun MC lama sangat, dgn imej OKU tu aku hangkut jugak la dia pegi K-Hell.. 
teringat akan post tentang kain2 oleh Yanie, maka terus aje la ke kedai Su Hua kat Semua House itu. Berbekalkan tekad tidak mahu sakit kepala nak pilih yg mana satu, so, tiada survey dijalankan.. nanti lagi survey lagi pening, lagi sakit ati...

so i chose:
Lace Biru Firus + Satin sepadan (bride)
Satin for his Baju Melayu
for our Nikah

dengan harga yang sangat berpatutan dan menepati kemampuan saya anak pesara kerajaan ini.. hikhik..

dan untuk majlis resepsi, i went to First Impression and got:

Chiffon for me
Shantung Silk for him
( i pegi betul2 kedai yg Yani suggest tu je)

dan harga masih juga dalam range kemampuan kami.

these 2 shops aku sangat recommend la sebab akak Su Hua tu mudah sangat berunding dan sabar aje.. bole terima pendapat kita dan bijak menyatakan pendapat dia...

dan kat First Impression tu, uncle tu jugak membantu sangat.. dia bagitau berapa meter yg kita perlu dan tidak membazir.. 

kalo mahu tahu, keseluruhan perbelanjaan kain itu tadi kitorang beli dengan harga TAK SAMPAI RM500.00 pun... saya kan perantin bajet...

walaupun pada masa yang sama Gulatis, Euro Moda dan sume kedai kain lain2 ada sales, malas dah nak pening2 kepala.. yang penting nak anta ke designer secepat mungkin so biar la dia chantekkan kain tu nanti...

dan Falah sendiri telah membuat pengesahan bahawa inilah waktu shopping cari barang paling pendek yang pernah aku cipta. so, bole la tulis dlm diary (macam la ade kan...)

p/s: debaran agak terasa sebab mak dah starts estimate guests berapa orang dan berapa banyak doorgifts yg kena sediakan.. hadoiiiiiiiiiii.....

7 perempuan chanteks:

  choclairissa @ intan

May 30, 2011 at 6:34 AM

baju tunang saya dulu pun beli kt first impression..mesti cantik kain dilla nanti ni~~

  dyll basri

May 30, 2011 at 6:37 AM

hikhikhik.... babe, i beli kain chiffon kosong je kat 1st impression tu... yg lain serah kat designer aje... but hopefully mulut u masin la... semoga menjadi chanteks

  lovelyadibah

May 30, 2011 at 9:13 AM

wah dh ada kain nikah:)bgsla dyll:)

  e k i n ♥ y u s r i

May 30, 2011 at 4:53 PM

nk tgk

  LisaLisut

May 30, 2011 at 6:55 PM

ok dylll i jeles skrg.sbb murah.damnnnn.hahahaha.

  Hunny Kitty

May 30, 2011 at 7:05 PM

baju nikah beli kat 1st impression jugak.....sempoi2 sudah...hehehehhe

  K.I.N.A

May 30, 2011 at 11:03 PM

mesti cantik punye la..teaser sket..:P