Followers

Tarikh Nikah Kahwin

hello perempuans chantek..

phew lagik,
mengeluh sokmo.. rentetan dari YM chat with his auntie kat France tu, hati aku sentap dan terus aje la rela tak rela nak decide date dengan My Bou.. mula2 his aunt ok je nak blk in April and will stay till Oct tapi tetiba dia nak kitorang fix wedding date then only she will book her tix... eh tak pasal je...

as for me & my bou, kitorang tak kisah la dia tak dapat attend the wedding, as long as dia balik sini tengok mak dia, adik bradik dia & we eager to meet her.. chit chatting, hang outing, mengopi as she is our favourite auntie. takkan la sebab wedding kitorang baru dia balik & stay lama di tanahair. and we do understand dia seboleh2nya nak ada on our wedding as we all pun her favourites nephew & niece kan (hahaha... perah san kan..)

ok, my bou bukan my cousin tau.. hikhik.. mmg sejak awal bercinta dulu lagi dah aku pun sangat rapat dengan this aunty sebab dia sangat open minded dan supportive.. jadik, aku lantik la diri sendiri jadi anak sedar dia jgk.. alah, even tidak bernikah dgn anak saudara lelakinya yg tua dan manja itu, kitorang tetap akan berhubungan rapat dan begitu juga hubungan aku dgn his mummy.

ok, sebab taknak hampakan sume orang in the family, especially our auntie itu, we both decided to do the wedding on October or November.

October - 22,23 & 24 October, 2011 (24th tu ngam annual engagement anniversary)
September - 16, 17 & 18 September, 2011 (Hari Malaysia)

galak sangat nak buat kenduri bukan pada musim cuti persekolahan padahal aku ni jelas2 la cikgu yg punya annual leave selama 7 hari sahaja dan lebih free in school hols aje... bukan ape, klu bole taknak sesak dengan kenduri2 lain + school hols nak honeymoon aje perantin perasan.....

dah bagitau mak semalam our suggested dates, tapi mak kata kalau ada rezeki dia naik haji tahun ni, Oktober tu dia di Mekah la... walaupun list name for the season Haj tak kuar lagi, tapi utk tidak kecewa dan mengendalakan mana2 event di masa akan datang, kita tolak la Oktober tu kan. Kalau buat wedding on 23rd or 24th tu rugi la i, sebab nt adiah anniversary + birthday dapat satu je.. so, mak highly recommend September tu lah.. dan mungkin date ni sama dengan Put geng BFF kita tu kot dan jika tarikh itu dipilih, tak merasa la aku magic touch by Farina Jamal. Phew lagik...

dan mak kata lagi, tunggu Kak Ngah lepas bersalin, kita bincang date kenduri... (emm baiklah mak..)

tak kira la bila pun date, sape pun yang boleh or tak boleh datang, dapat ke tak dream vendors, yang penting majlis ni nanti dapat dihadiri oleh semua ahli keluarga dan rakan2 terchinta... !7 September 2011.. mungkin...

wish me luck babes...

7 perempuan chanteks:

  miss puteri

January 25, 2011 at 10:31 PM

hee..tak pe kita share date dear! boleh geng bff dtg pahang..hehe... tapi nk pi umah dyll jugak!huuu

  h e r n y z a r

January 26, 2011 at 12:22 AM

24 Oct bday my lovely mamita... wee~!

  dyll basri

January 26, 2011 at 2:24 AM

put, tu laaaa... nak g ur wedding jugak.. n nak farina jamal jugak... uwaaaa... suruh dia make up kat temerloh dulu, pas tu baru g umah put. bole? suruh dia tido seri malaysia.. meh aku sponsor hotel.. hikhik
sara: really? kalau kat pahang, the day ia state public holiday - selpena birthday sultan + menyambut birthday i skali la kan.. hikhik... sebab tu tunang dl buat date bday sbb confirm cuti..

  miss puteri

January 26, 2011 at 4:21 AM

hehe... i booked kak farina utk 16hb n 17hb dear...solemnization n reception..
p/s-template shatek.. tak pandai tukar..sobs

  dyll basri

January 26, 2011 at 8:01 AM

reception on the 17th starts kul bp? most probably my solemnization + Reception will be on the same day.. morning & afternoon... kalau la kak farina bole make up i pagi2 b4 solemnization and shoot to jengka for u plk kan... (padahal my date tak decide btul2 lagi.. hikhik)

  miss puteri

January 27, 2011 at 7:18 AM

hehe. reception jam 12.30 lah dear selalunya kan...hehe.. dyll tetapkan tarikh u dulu mcm mane ye dear (~_^)> pasti ada jlnnye nanti

  dyll basri

January 27, 2011 at 9:30 PM

itulah mengada2 betul ni haaa...
tak de hal la nad. yg dulu, di dulu kan... selagi date tak decide, jgn ngengade nak book ke rebut2 vendor.. hikhik