Followers

Kami meraikan 14 Februari...

salam chanteks!!!


ini lah dia blogger yang nak sangat berblogging tapi malas nak update. camana? hehehe...



this monday is Valentine's kan? Happy Love Day, everyone!!! 

secara jujurnya, aku & sidia menyambut 14th Feb. betul. sejak awal perkenalan sampai la sekarang. sebab pada kami, tarikh tu adalah kenangan paling manis dalam sejarah hubungan kitorang... masa tu, kitorang tak bercinta pun lagi.. masa tu, aku pegang post HR (lepas practical di tmpt sama) dan dia as a cook. masa tu, macam baru2 nak berputik manggis.. hikhik.. masa tu jugak, rasa seronokkkk sangat pegi keje.. sebab masa tu la moment2 baru jatuh chenta ngan dia.. katanyer...

14 Februari, 2007 - after had our morning breafing, di kala aku baru nak masuk pintu ofis, jeng.. jeng.. jeng.. ada cokolates berikat ribbon kat depan pintu.. owh, suwitnye dia kan.... malu2 saya dibuatnya... dan sebagai balasan, i bought him 6sticks of toblerone... ikat2 ribbon jugak.. konon2 nak suwit jugak... hehehe.. koya2 di awan la time nih... tapi itu moment jatuh chenta sahaja. tidak berchenta lagi di kala februari itu.. bermula april, barulah kitorang memulakan langkah...

isu menyambut Valentine's kitorang ketepikan. tidaklah nak ketepikan jugak isu agama, tapi kami jadikan 14 februari as our LoveDay!!! kalau ikutkan hari kasih sayang ni, bila2 masa pun bole nak sambut.. tapi sebab nama Valentine's dan sejarahnya pada perjuangan agama, kita tidak digalakkan menyambutnya.. tapi, jujurnya pada pandangan aku insan yang punya ilmu agama tak setebal mana ni, sambutan Hari Kasih Sayang pada 14 Februari ni tiada salahnya. kita meraikan 14 februari sebagai hari kasih sayang tapi, bukannya kita meraikan kejayaan pertelingkahan antara Valentine's dgn umat Islam (dan aku tak tau fakta benar tentang cerita valentines ni sebenarnya.. kalau aku salah, tolong perbetulkan ye..).

kita ambil tarikh itu sebagai meraikan cinta dan cinta itu definisinya tidak terhad kepada cinta kepada pasangan opposite kita sahaja kan? kita mahu pupuk budaya kasih sayang itu. tapi, sejak ramai yg perjuangkan bahawa itu haram, maka utk tak tambah dosa sambut hari yg blum tentu dpt pahala ni, ramai yang menolak Valentine's Day kan...

apa pun, semuanya pada niat kita, ada jugak orang yg beramal, tapi dia riak nak tunjuk dia berbuat baik. itu tak ade bezanya dengan orang yang buat maksiat ketika meraikan Valentine's. kan?

tepuk dada, tanya iman.. 

(tiba2 rasa post ni tak best.. so malas sambung.. hikhik.. bole gitu?)

bubye shayanggggggggggggggggs

2 perempuan chanteks:

  LittleSunshine

February 12, 2011 at 5:30 AM

tepuk dada tnya iman!!jgn kite terlampau ter ikut2 yg xelok sudah...ala ms liza scool dulu,sibuk la budak2 ni jual choclat..tp kita mkn je la..hhahhahahha

  dyll basri

February 12, 2011 at 8:13 AM

itu la pasal.. byk lagi dosa2 lain yg kita tak sedar. bukan setakat valentines je.. yg penting, kita faham apa yg kita buat dan apa tujuan kita kan...