Followers

Majlis Bertandang kah?

hye chanteks

takde pe nak buat malam ni... daripada tengok Mentor gelakkan orang tu, baik masuk bilik online sampai lebam dan bagun lambat sok... (oh, dah berazam nak tido seawal 11pm agar tidak rasa tak cukup tido bangun jam 6am) - nak chantek kena tido 8jam kan.. hikhik

mak in green & mummy in blue

ok, kesahnya tak tau lagik ada majlis bertandang ke tak. sebab his side tak discuss lagi. tapi menurut sejarah keluarga mereka, majlis bertandang tidak diadakan besar-besaran atau tidak ada langsung.. jika ada pun sekadar majlis kecil-kecilan di kalangan keluarga dan rakan-rakan karib sahaja. BAGUS!!! hikhik..

bole tak jika saya kata camtu.. suka sangat kalau majlis bertandang simple2 aje sudah kerana

1. Less Cost!!! - takyah spend duit2 lagi on bertandang items which is sama dengan je dgn resepsi..

2. Saya MALU!!! - malu la weh... walaupun saya ni over confident katanye, tapi mesti penat nak tersipu2 lagi dan tersengih2 lagi untuk kali kedua selepas majlis resepsi... bole ke gitu? hikhik

3. PENAT!! - walaupun tak menghadapi lagi majlis resepsi dan tidak pun lagi menghampirinya, tapi mesti penat lagi nanti kan... akad dah penat, reception penat, bertandang dah jadi 3 kali penat (pemalas tolong kemas2 sebenarnya... hikhik)

EVERYTHING IS DOUBLE!!!


since sekarang my mum pun bz dengan cucu baru and his mummy pun bz menjaga Mak Tok yang terlantar, jadi perbincangan kedua-dua family tak de la lagi.. kitorang ni kiranya pepandai bergerak sendiri je la buat masa ni... ape yg bole buat dulu, buat la kan..

tapi ade dengar kata dari his sis yang ada hajat mummy nak combine kenduri (which is my mak sangat taknak - dia dah mention awal2) dan mummy kata lagi "kalau susah2 sangat, buat je kat hotel tempat Abang (my fiance itulah) jelah." - oh no mummy, tak nakkkkkkkkkkk....

i have my own reason why. staff2 hotel tu kebanyakannya kawan2 kitorang jadi, tidak mahulah rakan-rakan bekerja untuk kitorang pada hari tersebut.. bole ke gitu? ke mcm alasan ngade2 sangat? kesian la kat kawan2.. kita nak gather sama2.. takkan diorang bersusah payah pulak utk kita.. klu buat kat umah, kita ada team sendiri kan... (kat team sendiri tu tak kesian ke?)

buat masa ni, reception at his side mmg takde lagi dalam list. takde bincang ape tema, ape nak pakai.. ape2 jelah sume takde.. tapi tak tau la kot utk anak buntat kesayangan mummy dan adik manja Sis Famie, diorang akan buat jugak.. (eh, untuk sambut menantu idaman ni tak letak as reason ke?...) but i hope, there will no majlis bertandang.

sekian, terima kasih.

4 perempuan chanteks:

  miss puteri

February 20, 2011 at 7:20 AM

bestnya! fokus satu jeh! put tak boleh. sebab jauh plus sang puteraku anak bongsu. famlynya nak juga buat..huu.. duit2 dimana kau duit!hehe

  dyll basri

February 20, 2011 at 7:26 AM

harap2 satu ni je la.. tak tau mana nak korek duit ni haaa.. contest tak menang2.. (camana nak menang klu tak join) hhahaha.. or please pray that my mum akan setuju dengan combine reception... phew...

  LittleSunshine

February 20, 2011 at 6:29 PM

heheheehhe..malu ya ..hik hik hik..
belah bertandang depends la.kadang2 ada buat & xbuat.itu normal..xdosa lau xbuat..=p
liza mula2 xmau buat,tp kakak si en risik nk sponsor lembu..so,kn la buat..=)

  dyll basri

February 20, 2011 at 11:44 PM

itu lah dia.. klu takde, bagus la.. tapi kalau family dia nak jugak buat, kita ikut je la kan.. klu nak sponsor lagi bagus dan dialu2kan.. hikhik