Followers

DIY - Favor Box (tapi mahu yang mana satu?)

salam chanteks,..
this week bz skit dgn actvt di tempat keje dan majlis cukur jambul anak saudaraku (our 1st girl)
orang tengah bz2 kenduri kat umah, aku pulak bz2 emcee-ing school event.. tak best btul..

ok, arini nak try deco2 my white box yang murah dan putih itu.
tapi this is the best two yg rasa senang nak buat yet lawo jgk la kot kan...

i bought the doilies from Nadira Ismail, thanks nad.. verry much!!! senang berurusan dgn nad ni haaaa... walaupun dia terlewat anta, dia usaha jgk untuk kita dpt cepat doilies tu.. (nad, nak kaler ijo nanti yer)

ini doorgift Majlis Cukur Jambul anak saudaraku... dalam tu ada muffin and my homemade choc. Pink doily tu beli  kat Nad, the white one beli kat kedai2 kat sini je...
 bole tahan jugak menggila nak buat doorgift baby ni haaaa... simple je tapi ibunya nak lain, makciknya nak lain (macam anak ko plk kan..) hikhik... tapi ini kaedah yang paling senang la kitorang pilih... i suggest my sis letak sticker or at least cop la skit rubber stamp kat doily tu, dia malas.. kedekut la tu...


ok, di bawah adalah antara my favor box deco... pasni nak buat yang kaler ijo plk.. dalam fikir nak DIY deco for white box ni, kena fikir jgk kesukaran membuat benda nih.. makan masa ke tak? senang ke susah? menyusahkan orang lain ke tak? hikhik


mula2 nak letak half doilies tu keliling kotak, tapi bila fikir balik, byk keje nak buat nt... nak menampal dah sekian, nak masuk isi perut doorgift tu plk nt, sekian lagi.. so kita pilih cara yg lebih efektif....

DESIGN 1


 ok, ini keje senang sket.. potong doily tu jadik 2, then tampal je kat atas kotak. so, sekeping doily dah bole deco 2 boxes. 250pcs of doilies dan bole deco 500 boxes. 


1 pack of doily = 250pcs (RM5.00)
2 packs = RM10.00
tambah la skit postage cost, RM7.00 = RM17.00 for our main deco items. JIMAT!!!


im thinking on ordering transparent sticker to put on the box.. empat segi mungkin dah memadai kan..


DESIGN 2
 yang ini pulak lagi la jimat lagi... potong doily tu kepada empat, ambik 1 part tu, tampah kat bucu kotak.. itulah hasilnya. jadi, untuk deco 1000pcs of favor box ni, kita cuma perlukan 250pcs doilies la kan? so, beli 1 pack je dah cukup. LAGI JIMAT!!!




tapi, nak pandangan anda2 semua, mana satu lagi chantek? adalah DESIGN 1 atau DESIGN 2 atau buat je kedua-dua design?


p/s: nak cari vendor untuk transparent sticker yang MURAH!!!

18 perempuan chanteks:

  farah aminuddin

March 27, 2011 at 1:16 AM

design 1.

  dyll basri

March 27, 2011 at 2:00 AM

thanks farah... mine personal fav is design 1 jugak tapi still nak consider others opin....

  Lyana MK

March 27, 2011 at 2:17 AM

dyll yana suke design 2....kalo bucu kanan satu bucu bawah satu ...lawa kott!

  K.I.N.A

March 27, 2011 at 3:13 AM

kina suke design 2..utk sticker printing tu kat sini murah gak..http://www.eanlabel.com/

  NoMei

March 27, 2011 at 3:45 AM

design no.2 nmpk unik...;)

  dyll basri

March 27, 2011 at 5:05 AM

yana: atas kiri satu, bawah kanan satu? haaa.. gud idea!!!
kina: wah, tros dpt recommended vendor.. thanks kina....
nomei: ramai vote design 2 nih... wah, bersemangat dibuatnya....

thanks koranggggg!!! mmmuaahh2

  anaztasias nora aira

March 27, 2011 at 6:34 AM

walau lewat online..nora nak vote no.2 gak hehe

  dyll basri

March 27, 2011 at 6:39 AM

no 2 jgk eh? aiyoh, menang plk budak no.2 tu.. hikhik... tgh touch up sket ni... jap g update!!

  hana yoriee

March 27, 2011 at 9:16 AM

design 1 pleaseeee..eceee..mcm kite yg dpt..hahaha

  fitria

March 27, 2011 at 6:12 PM

design 1.. design 1.. hehe.. nak tanye, white box tu beli kat mane erk? besar mane saiz die? tgh carik white box yg murah jugak... :( pasal sticker murah tu, try tanye masmona .. --> http://kesahkaseh.blogspot.com/ sebab die ade wat utk doorgift die dulu.. die cakap ade 1 tempat yg murah kat kuantan.. good luck dear.. :)

  Nadya Zahid

March 27, 2011 at 7:05 PM

cantekkkkk la....sume cantikkkkkk
ape kate buat 2-2 design ?
variety skit...

  dyll basri

March 27, 2011 at 9:01 PM

hana; mesti la akan dpt sbb hana datang kan....
fitria; kena contact dia cepat2 kan...
nad; i pun rasa nak buat sume design... tak yah fikir byk2 kan... seribu nak bt yg sama je bosan plk nt...

  cheQmOomOo

April 17, 2011 at 6:04 PM

murah a doily tu..bli katne?

  dyll basri

April 18, 2011 at 1:46 AM

babe, beli kat bbf geng nadira ismail... cepat2 sbb n dia bz dgn wedding dia plk

  missdynn

June 25, 2011 at 11:05 AM

This comment has been removed by the author.
  Puteri Syuhada'

March 11, 2012 at 9:13 PM

boleh sy dapatkan number contact nadira ismail tak? sy nk order doily paper tu..
hajarkhadeejah@gmail.com..ti email kat sy yea.. tenkiu sgt2..

  cik erin

December 6, 2012 at 9:25 PM

sy pon nk mintak contct number nadira ismail boleh?

  Anonymous

January 4, 2013 at 4:53 AM

Nak minyak contact nadira Ismail boleh x?