Followers

Tin Can Centrepieces!!!

salam chanteks,
rasa macam dah lama pulak tak update.. tak de modal nak cite pun.. hikhik.. lagipun aku tak mcm geng B2B lain yang buat preparation awal.. sebab tu takde pe nak cite sangat.. org lain yg sama date dah almost 50% done, aku? takat decide theme ajesss...

ok sudah decide juga my wedding centrepieces - nak guna tin can aje. and dah suruh mak jangan buang tin2 susu kat umah ni.. senang sok tak yah kalut2 cari dah.. benda dah ade kan...

ok here are few ideas on this kind of centrepieces.. praktikal & pastinya murah...
 haaa yang ini enak jgk tapi kena gigih drill lobang2 tu.. letak kertas ikut theme, wallah, mcm ada lilin kat dlm tu effectnya.. maybe we can drill our initial on kan....

 yang ini pun simple yet cute kan.. nak ikat keliling tin tu pakai riben pun bole. bunga tu amik le bunga extra2 deco hantaran....
 ini dia wrap tin can tu dgn kertas hadiah.. chantek jgk, tak yah nak deco2 lain. tapi yg penting, kena kemas...

ini juga antara yang i likeeee... tapi kat sini banyak ke tin2 kecik printed chantek begini? klu ada, beli je and tak yah deco2 dah kan...

yang ini pun chantek and selamat dgn warna putih.. can suits any theme...

and this is my 1st favourite!!! hoyeahhh... apa kata kita spray tin ni dengan kaler putih. letak ribbon atas and bawah tu satu green, satu turqoise + buat bunga dari crepe paper white color.. wat say ya?

 another creative ideas jugak, selain untuk centrepieces, bole jugak letak cutlery.. or else bole guna untuk party2 kita selepas majlis kawen2.. housewarming ke ape ke kan... 


and this is a cool deco yg sesuai untuk letak kat guestbook table or photo booth... kalau majlis waktu malam pun sesuai.. letak lilin dalam tu... romantissss

wah, semoga idea menjadi nyata... selamat deco deco deco.. kawan2 kussss

4 perempuan chanteks:

  kisah aku

March 3, 2011 at 8:12 AM

waaalaaaaa......... great idea..ok mulai hr ni simpan tin susu~~~

  dyll basri

March 3, 2011 at 8:18 AM

kannn sangat jimat... bunga kita taram sahaja lah mahu letak apa2 kan... mari recycle!!!

  LittleSunshine

March 3, 2011 at 4:25 PM

dulu liza pernah review psl rcycle centerpiece..mmg bgs idea ni guna tin kosong..mlm td lepak kat teh tarik place( curve) bekas tisu dorang pakain tin jer..mmg sgt sweet

  dyll basri

March 4, 2011 at 1:18 AM

kedai2 india kan byk steel2 pot gitu.. kat cowboy tloh ada klu nak yg chantek skit dari tin susu la kan.. hikhik