Followers

Kotak Doorgift @ Bagus yang bagus

salam chanteks,
 
ok last weekend bersama sahabat, Wai.
menghadiri resepsi Ninie (gojesss),
ke MATTA Fair (emmm, for me so-so aje)
GM Plaza (nak survey2 doorgift)
Chow Kit (carik barang2 buat chocolates)
IKEA (utk tambah menyesakkan keadaan hiks)
dan ke......

BAGUS
Baking Solutions!!!
hunt for my doorgift box dan dah jumpa dan dah beli....
 
inilah dia kotaknya.. white color!!
merujuk kepada wedding my fren, Nana, November tahun lepas, dia gunakan gold box (mcm walimahpedia tu lebih kurang) to put in her doorgifts. dan Nana kata 'Murah je weh, aku beli 28 sen je satu, carik kat kedai jual barang kek'.

alang2, mencari barang buat chocolates kat Bake With Yen, carik2 jugak la kotak sedemikian rupa, tapi tak de, kaler silver ada tapi besau skit.. dan BWY tu tak friendly ok. so big no no no.. saya tidak rekemen kepada kawan2 jika mahu dealing2... ooops.

jadi, tadi pegi la ke Bagus ni kat cawangan Melawati dan inilah hasil dapatan saya ke sana:
ini pack of 500pcs
begitulah di dalamnya
one piece
lipat-lipat
taraaaaaaaaaaaaaaa.....





ok produk ini digelar
FOLDING BOX 4X4X3" (W)

so, i bought 1000pcs. harga dia letak kat situ 15sen sekeping, tapi dia bagi discount 3sen utk setiap keping. jadik, sekeping hanya 12sen sahaja!!!

12sen x 1000pcs = RM120.00

takkan nak bagi kosong gitu je kan, so bole la kita letak doily paper di atas kotak tu. doily yg betul ngam cantik atas box tu adalah bersaiz 3.5inch.. klu 4.5inch tu dia agak besar sikit la.. terlebih daripada surface kotak tu haaaa... tapi klu 4.5 inch tu bole jgk letak, pepandai la kan.. janji hasil keras tangan kita..
macam ni la hias lebih kurang kan... nak colored doily, bole beli kat Nadira


oh, mahu tahu Bagus ni di mana? ini alamat yg kat Melawati
Bagus Marketing
214, Jalan Negara 2,
Taman Melawati, KL
(dekat ngan maybank, terus je - selekoh ke kiri, dan ke simpang kiri)
landmark - opposite to A Cut Above.

Bagus ni jugak ada banyak cawangan:

03-55110688 (Shah Alam)
03-41060688 (Melawati)
03-87365688 (Kajang)
082-253685 (Kuching)
03-41060488 (Permata)
03-33240288 (Klang)
03-61421378 (Kota Damansara)

atau bole lawati laman sesawang nya di http://www.bagus.com.my/index.asp 

kunjungilah Bagus sebab staff dia pun mesra... kedai pun lapanggg...
selamat membeli belah!!!

sharing is caring, saving is smart!!!




57 perempuan chanteks:

  Rilla

March 13, 2011 at 10:16 AM

Sukalah..dah lama cari plain white box macam ni. Terjumpa pun Rm1.20/piece..giler mahal. Melawati pun dekat dengan rumah Rilla dah.

  dyll basri

March 13, 2011 at 10:22 AM

haa pe lagik rilla.. go grab!!! bagus ni pun byk cawangan.. kedai aircond, nyaman je masuk.. hikhik.. tak sesak la.. ahad pun dia bukak tau.

  ElyaElmo

March 13, 2011 at 10:27 AM

best nyeeeeeeeeeeeeee.lambat tahu..klo tak pasti gune box mcm nii

  dyll basri

March 13, 2011 at 10:39 AM

tak pe elya, mungkin bole guna utk adik bradik u plk nt... box murah camni klu orgbuang pun kita tak kecik ati kan...

  LittleSunshine

March 13, 2011 at 4:23 PM

wah dh jumpa box..bgs la..pastu murah =)

  miss puteri

March 13, 2011 at 4:53 PM

tiru boleh??haha..bolehlah, bolehlahhhhhh......heee....

  K.I.N.A

March 13, 2011 at 5:01 PM

kina pun tengah cari kotak..thanks dyll..;)..bake with yen mmg xfriendly..ada ke patut masa ktorg pegi, kawan kina tlg buat keje sekali?suh angkat kotak..da la nk tak nak layan..

  Lyana MK

March 13, 2011 at 5:17 PM

good job dyll..yana slaloo gk gi bagus..heheh beli tepung kek...tp nape lah tak pernah terpikir nak tgk kotak! hahaha~

  dyll basri

March 13, 2011 at 6:05 PM

liza: haaa.. moh beli sama jgk
put: boleh aje... beli la murah sangat.. jimat
kina: kan, BWY tu bajet jutawan je taknak mesra2 dgn customers.. grab kina, bagus ni mmg bagus.
yana: selama ni mmg tak terfikir jugak kotak bole dicari kat kedai kek gitu. tapi dari pengalaman kengkawan, pegi jgk carik plus dapat yg lagikkk murahh.. sukeeee sgt!!!

  Mawar misswateva

March 13, 2011 at 6:56 PM

owhh sgt murah dyll...suke2.=D

  miss puteri

March 13, 2011 at 7:01 PM

hehe. tq dear!

  Renee Meow

March 13, 2011 at 8:05 PM

yeay for dyll..!!!! great find.. budget pun budget, chantek pun chantek..juz add ribbons or sticker je kan? :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

  dyll basri

March 13, 2011 at 8:08 PM

mawar: murah sangat kan.. berbaloi
put: most welcome!!!
renee: thanks renee. budget but worth.. i nak letak both, ribbon & sticker!!! semoga kosnya tak lebih2 plk nt.. hikhik

  LisaLisut

March 13, 2011 at 8:12 PM

man,this is cool!awatla takde kat puchong.haih.nasib kawasan serantau dekat la nk cari.tq

  dyll basri

March 13, 2011 at 8:35 PM

haaaa.... kajang dekat kot kan... byk pilihan ni haa.. nak beli kat kuching pun ade.. hikhik.. dapatkan segera ye lisa.

  ~ mizzAmy ~

March 14, 2011 at 1:53 AM

thanks god awak komen my entri ok. kalo tak tak ketahuan pun. that's super cheap ok!!! kotak tu bole muat apa ekh dear? plz let me know. mmg kena terjah melawati ni sbb nak g kedai2 stationery kat situ.

  dyll basri

March 14, 2011 at 2:06 AM

kotak tu ngam bole masuk mug ikea yg kaler coklat tu haaa.. besar jugak la kan..

  ~ mizzAmy ~

March 14, 2011 at 2:28 AM

i kira-kira mcm kecik je kotak ni. tapi kalo bole muat mug mcm besar lah kan. kena g usha2 lah camnie. hehehe...

  dyll basri

March 14, 2011 at 5:37 AM

tgk kat bbf wall, i ada post gambar mug tu... saiz dia 4"x4"x3" (pnjang x lebar x tinggi)

  Dia.Honey

March 15, 2011 at 9:55 PM

sangat murah okkkk...tapi ai dah beli paper bag..huhuhuhuhuuu

  farahfatihah

March 15, 2011 at 11:40 PM

ehhh ni 1st time la fara g blog kamu..link yer

  dyll basri

March 15, 2011 at 11:41 PM

murah kan... tak pe, utk future event pun bole buat kan.. cukur jambul baby ke nanti.. wahhhhhhhhhhh

  dyll basri

March 15, 2011 at 11:44 PM

hye FF, kecik ati mak tauuuuuuuuuuu.. hahaha.. ok, dah link!!! thanks anyway

  mizzunderstood

March 16, 2011 at 12:14 AM

wahhh...thanks for the info!seriously boleh muat mug ikea 2?besar la jugak.nk jugakla..hehe..

btw..1st time hare.da link & follow u.. =)

  cheQmOomOo

March 16, 2011 at 12:40 AM

hahahahaha santek!!!!!

  dyll basri

March 16, 2011 at 4:34 AM

yes dear, bole muat mug ikea tu.. i dah test... tapi malangnya, mug ikea tu je yg dha tak de kat ikea.. hikhik

santek kannnnnn.. meh beli ramai2..

  lovelyadibah

March 17, 2011 at 5:34 AM

wah!!murahla..:)best2!:)

  dyll basri

March 17, 2011 at 8:25 AM

go grab it dba!!! bole deco sesuka hati

  mizzunderstood

March 17, 2011 at 6:56 PM

I tau nape mug 2 da xde kt ikea...sbb i da borong byk2.hahahaha ;P
btw..nice idea..cm menarik.naik kl nnt nk try survey sane la..ssh x nak cari kedai die kt melawati 2?

  intan

March 17, 2011 at 7:25 PM

wah murahnya! i pon nak cari jugak la..hehe.

  dyll basri

March 17, 2011 at 7:44 PM

u beli mug yg brown tu ke? last i tgk mug tu last year. this year tak kelihatan lagi.. senang je nak cari bagusk kat melawati tu.. beli ka.. murah, jimat..

intan: pegi cepat2!!!

  intan

March 20, 2011 at 6:37 AM

dear! i dah pegi beli box kat bagus.. thanks tau.. tp i beli yang gold 6x6x3inch..hehe. dpt 30sen, okela still consider murah, kedai pon senang jumpa..wink!

  T I N A

March 20, 2011 at 10:39 PM

wah murahnya! memang size ni je ke ada? ada yang lagi kecik skit tak?

  dyll basri

March 21, 2011 at 5:38 AM

tina, tak perasan plk, tp klu ikutkan kotak mcm ni yg pernah dilihat, ada saiz lagi kecik.. kat bagus tak perasan plk saiz lain.. tapi mesti ada rasanya kot...

  wande-ful

April 1, 2011 at 12:42 AM

darling. u tau tak...i gi shah alam nyer bagus bakery....per pcs is 0.28 la. i mintak kurang dia ckp 500pcs still 0.25 jer dia bler bg.

cm pelik sbb drg 1 company ape. cawangan jer lain2 kan?

  dyll basri

April 1, 2011 at 2:44 AM

u ask for the white box ke or silver? klu silver or gold tu factor mahal skit tu kot...

  wande-ful

April 2, 2011 at 8:55 AM

no la u...i tanya yg putih.
tapi pelik sbb semua putih, gold n silver harga same. I simpan resit dia u...or cashier tuh yg blur2.

nvm la...later i cek yg cawangan lain pulak ;)

  e k i n ♥ y u s r i

April 13, 2011 at 8:24 PM

thanks for sharing

nak beli jugak

  KISaHKASiH

May 13, 2011 at 7:13 PM

jauhnye nk p beli:(....huhu..
tp sgt murah ok!!!suke2...
akan diusahekn utk menjejakinye d kl nnt..
thnx 4 sharing d info~

  hafni hadirah hakimi

June 7, 2011 at 9:42 PM

nak juga....... mcm best je......

  nuR iman

June 24, 2011 at 11:26 PM

salam ada saiz besar lagi x?n ade colour apa yang available ye kat bagus?murahh..seyes..tq 4 the info..

  dyll basri

June 26, 2011 at 12:16 AM

weeeeeeeeeeee... beli la korang.. murah dan sesuai utk sume.. tapi jerih nak lipat aje la..

iman, saiz beso lagi confirm ade. kaler yg available silver & gold tapi harga dia mahal skit dari white...

  feza

June 29, 2011 at 3:44 AM

This comment has been removed by the author.
  Ms and Mr Red Ribbon

June 29, 2011 at 11:41 AM

tgh browse2 jumpe nie, good for budget wedding, thanks for the info...
me pon baru wat entry pasal my doorgift box, lagi mahal drpd u pny, eventho dah wat DIY gak :P

  erin moshimoshi

September 5, 2011 at 8:25 PM

thanx sharing ..done follow u dear

  Doc Cik Racha Chenta

September 5, 2011 at 8:34 PM

dear, may i know kotak nih besaw mana erk? bole isi ape ? tgok gamba mcm besaw ada mcm tecik pun ada.. huhu!~

  dyll basri

September 5, 2011 at 9:47 PM

dear racha,
box ni size 4x4x3
bole muat mug ikea yg ceramic kaler tu... tak terlalu besar, tak la kecik sgt.

  mYeQa

September 17, 2011 at 2:08 AM

thx for this entry. sangat menolong! Muacks!

  nabilaazmie

November 23, 2011 at 1:29 AM

box ni bley beli online x?

  Nadia Najwa Hussin

February 7, 2012 at 8:20 PM

Thank you very muchh! Suka sangat!! Nak pergi jugakk! hehe....

  FaRa AhMaD

May 1, 2012 at 7:12 AM

doily paper tue brape ea?

http://8917fara.blogspot.com/

  tiefazatie

October 3, 2012 at 7:11 PM

salam..leh tanya x?
mug ikea yg rm2.90 tue ke yg muat dlm kotak nie?

  ieJa

January 24, 2013 at 12:28 AM

suka sgt... try click ke web tu.. tp x dpt la... huhuhuhuhu

  Anonymous

March 6, 2013 at 6:48 AM

My partner and i totally are in agreement with Your view. People We've talked to believe the equivalent; -).

---
[url=http://seksblog.wordpressy.pl/brak-kategorii/ja-i-moje-drugie-oblicze]seks w wannie zobacz[/url]]

  Anonymous

March 20, 2013 at 5:41 PM

buy xanax xanax 2mg reviews - order xanax online no prescription mastercard

  wanie

July 7, 2013 at 5:20 PM

hai nak tny yang folgin box tu beli kat mn?

  NAZEYRA RAYYAN

May 8, 2014 at 2:43 AM

masih ader lg stok...paper box nei...sy nk bli...
blh email kan pada sy ker...NAZEYRAYYAN@gmail.com