Followers

Majlis Bertandang Akan Diadakan!!!

salam chanteks
masa ada 6 bulan sahaja lagi. kita tolak bulan puasa dan bz dz nak raya - KURANG DARI LIMA BULAN LAGI!!!
dan akan ada majlis bertandang…!!!
Nak suka ke nak tak suka nih? Hikhik…

Khamis adalah hari berdating (lagi!!).  berjumpa mummy tadi to inform that we decided the date and his side harus lah ke rumahku utk memberi kata putus. As my bou pun tiba2 terkeluar soklan

‘belah kita nak buat jugak ke mummy?’ – soklan yang aku tak teringat pun nak tny… (sbb dlm ati mmg target takde majlis bertandang..)
‘eh, buat la… tapi kat mana nak buat tu nanti abang bincang la dgn famie (his sis). Nak buat kat umah tok ke, kat umah mentakab (umah mummy) dah sah tak bole. Susah2 sangat, buat je kat sri Malaysia (his work place), mummy datang glamer2 je laaa..’
mummy memang glamer orangnye...
 Bakal menantu hantu dok depan mummy telan air liur banyak2 kali. Baiklah mummy, cek ikut je la apa kata mummy. Sebenarnya family ni tak penah pun buat majlis menyambut menantu, as I mentioned in previous entry, diorang klu buat pun majlis doa selamat je..

So, hati sedang ready dengan PERTAMBAHAN KOS.. (menantu kedekut, mummy. Nak buat camana..)

Sekarang sume double la maknanya kan.. 

10 perempuan chanteks:

  miss puteri

March 17, 2011 at 5:42 AM

gugup weehh makin dekat.haha....nie aku rase takde D.I.Y dah nie!haha...

  Dia.Honey

March 17, 2011 at 6:36 AM

tahniah....be prepare ... :P

  dyll basri

March 17, 2011 at 8:19 AM

put: sangat gugup!!! kena fikir theme color (lagi), baju, photog etc.. mari berdoa bersama!!! gi beli kotak putih tu cecepat put...

DH: thanks babe. pray for me!!!

  ~ mizzAmy ~

March 17, 2011 at 7:09 PM

adakah wedding date kita sama? 16 sept ekh?

  dyll basri

March 17, 2011 at 7:25 PM

mine is 17th amy.. nikah & reception date yg sama.. hikhik...

  nYomeL

March 18, 2011 at 12:24 AM

dyll, xpe.. that's mean dorang nak menyambut u dgn meriah.. tuh yg dorang wat majlis bertandang tuu.. u shud be happy! :D

  dyll basri

March 18, 2011 at 1:14 AM

kannn... ini lah masanya nak meraikan diri sendiri dan family baru!!!! yg jauh didekat2kan.. kan... selected menantu la sebab sblm ni tak penah ada.. (hahaha perasan..)

  LittleSunshine

March 18, 2011 at 5:56 PM

akhirnya..ade je perubahan..xpe dylla still ade ms..dont worry.mesti meriah ye buat kat hotel seri msia...wah bakal mak mertua..mmg glamour =)

  dyll basri

March 18, 2011 at 6:02 PM

itulah liza... mintak2 his sis yg handle sume.. hikhik.. sri msia tu ramai kengkawan, jadi taknak la kawan2 bekerja tatkala kita nak diorang sama2 meraikan kita kan... terserah aje la kat his side.. oh, mak mertuaku mmg glamer.. tgk la klu bertudung, style dato' ct okeh.. hahaha..

  Anonymous

September 7, 2014 at 1:19 PM

Highly descriptive blog, I loved that bit.
Will there be a part 2?

Also visit my blog :: home renovations before and after (homeimprovementdaily.com)